Magazin

★★★★☆

Tipul de stergatoare

Veti gasi trei tipuri de lame de stergator din care puteti alege:

Plate: acestea sunt, de obicei, fabricate in intregime din cauciuc si sunt foarte eficiente la stergere. Frecarea cu parbrizul este foarte redusa, iar acestea au de obicei un design aerodinamic si exercita o presiune uniforma asupra parbrizului.

Conventionale: acestea sunt cele care au elemente metalice in designul lor si, de obicei, au un strat dublu de vopsea anticoroziva. Acestea sunt de obicei foarte durabile, deoarece sunt destul de puternice.

Hibrid: acestea sunt o combinatie a celor de mai sus si sunt, de obicei, foarte aerodinamice datorita unui spoiler care se intinde pe toata lungimea lor.

Dimensiune

Ar trebui sa va asigurati ca achizitionati lame de stergator care au dimensiunea potrivita pentru lama de stergator a vehiculului dumneavoastra. Cele doua lame de stergator fata sunt de obicei de dimensiuni diferite, asa ca, daca alegeti o lama de stergator de schimb, trebuie sa luati in considerare lungimea si latimea acesteia.

Daca alegeti lame de stergator prea lungi, acestea se pot ciocni intre ele sau, daca sunt prea scurte, pot lasa zone ale geamului necuratate. Din acest motiv, ar trebui sa va asigurati intotdeauna ca alegeti lamele de stergator de parbriz care au dimensiunea specificata de producatorul vehiculului dumneavoastra pentru a evita orice problema.

Materiale

Lamele stergatoarelor de parbriz sunt de obicei fabricate din materiale precum siliconul sau cauciucul si ofera performante bune. Puteti gasi, de asemenea, alternative din cauciuc care pot fi mai ieftine, dar tind sa fie mai zgomotoase si mai sensibile la schimbarile de vreme.

Daca nu doriti zgomot, siliconul poate fi cel mai bun, deoarece aluneca mult mai usor pe parbriz. In plus, durabilitatea lor tinde sa fie mai mare, iar pretul lor tinde sa fie mai ridicat.

Accepti cookies? Citeste mai mult